Geriatrie

Diagnostiek: zelfredzaamheid en testing cognitieve functies

Ben je al wat ouder en slechter te been of wordt je vergeetachtig? Lukt het niet meer om in bad/WC of te gaan?

Heb je onlangs een heupoperatie ondergaan of stap je momenteel met een heupprothese en het verplaatsen in de woning verloopt niet vlot genoeg?

 

Na je hospitalisatie /revalidatie in het ziekenhuis kan je bij ons verder revalideren. Wij focussen ons op de transfertraining en de dagelijkse activiteiten in huis. Heb je problemen om je te verplaatsen naar de winkel of een vrijetijdsactiviteit of naar je werk, dan kunnen wij dit ook bespreken en indien nodig trainen met aangepaste hulpmiddelen.

Wij werken uiteraard samen met je huisarts en je kinésist.

Hulpmiddelen en aanpassingen woning

Ben je onlangs gevallen en wil je professioneel advies rond woningaanpassingen en hulpmiddelen voor verplaatsing, eten, horen en zien en vrije tijd, dan ben je hier op het juiste adres!

 

Wij kiezen niet een standaard rollator (die meestal zo zwaar is dat je het moeilijk in de autokoffer kan heffen) of een standaard rolstoel, maar analyseren je behoefte en adviseren hulpmiddelen op maat. In onze keuze blijven we aandacht hebben voor je budget.

 

Wij werken samen met je huisarts en de mutualiteiten om je aanvraag voor  tegemoetkomingen  in orde te brengen, waar je recht op hebt vanuit het RIZIV.